PSG-Medipol Başakşehir Maçı Irkçılık Nedeniyle Ertelendi

Temsilcimiz Medipol Başakşehir’in UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Paris Saint Germain ile oynadığı maç, dördüncü hakem Sebastian Coltescu’nun, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunması nedeniyle ertelendi.

09 Aralık 2020, Çar

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Maçın 17. dakikasında Webo'nun bir pozisyon sonrası hakeme itirazda bulunmasının ardından dördüncü hakem tarafından ırkçı söyleme maruz kaldı. Medipol Başakşehir, bu olayın ardından sahadan çekilerek, soyunma odasına gitti.

Yapılan görüşmeler sonrasında Medipol Başakşehir’in mevcut hakemlerle maça çıkmama kararı üzerine UEFA, müsabakanın kaldığı yerden bugün (9 Aralık Çarşamba) yeni hakem ekibiyle saat 20.55'te oynanacağını duyurdu. UEFA ayrıca kapsamlı bir soruşturma açılacağını açıkladı. 

Genel Başkan Ali Düşmez ırkçı söylem nedeniyle UEFA tarafından müsabakanın ertelenmesi kararı sonrası yaptığı açıklamada; ‘’Irkçılık insanlık suçudur! Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Medipol Başakşehir'in antrenörüne karşı sergilenen nefret suçunu şiddetle kınıyorum. Söylemleri başka, eylemleri başka makyajları akan bu makyavelist zihniyeti iyi biliriz. Bu konuda tavrımız nettir. Irkçılığın hertürlüsü ayaklarımızın altındadır. Dik duruş gösteren temsilcimiz Başakşehir’in yanındayız. Ayrıca Medipol Başakşehir’e haklı davasında destek veren PSG takımı futbolcularına, bu onurlu ve insani davranışlarından ötürü saygı duyuyor teşekkür ediyorum. Birbirimizi sevmemiz için birbirimize benzememiz gerekmez. Ne güzel söylemiş Rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V);'' Beyazın siyah olana, siyahın beyaz olana hiçbir üstünlüğü yoktur'' dedi.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.