Şenol Güneş, UEFA Uluslar Ligi'ndeki Rakiplerimizi Değerlendirdi

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Uluslar Ligi kura çekimi sonrasında TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

04 Mart 2020, Çar

Anasayfa / Haberler / Tff Haberleri

Şenol Güneş, 3. Grup'ta Rusya, Sırbistan ve Macaristan ile eşleşen A Millilerin hedefini birincilik olduğunu belirtirken "Gruptaki takımların hepsi futbol kültürü ve geçmişi olan, teknik anlamda düşünürsek üst seviye takımlar. Ülke olarak baktığınız zaman Rusya ile Uluslar Ligi'nde oynamıştık. Son yıllarda çıkış yaptı, son Dünya Kupası'na ev sahipliği yaptı, dolayısıyla farklı bir konumda. Sırbistan ve Macaristan'ın futbol geçmişi çok iyi. Teknik ve taktik anlayışları üst seviyede takımlar. Futbol adına doğru ülkelerle oynayacağız. Bu bizim için önemli. Hem bu gruptan birinci çıkmak istiyoruz hem de doğruları yaparak kendimizi geliştirip tecrübe kazanmak istiyoruz. Takımımız için güzel bir imtihan olacak. O bakımdan mutluyuz. Seyahat anlamında olumlu tarafları var. Diğer grupları düşünürsek, seyahatleri, oyun yapılarını düşünürsek farklı ülkeler var. Kimin çıktığı önemli değil, bizim oynayacağımız oyun çok önemli. Rakiplerimizin güzel futbol oynayacaklarını düşünüyoruz, biz de futbol adına güçlü kalmak istiyoruz. Eylül, ekim, kasım aylarında güzel bir dönem geçireceğiz. Umarım iyi maçlar oynarız, hem tecrübe kazanır hem de gruptan 1'inci olarak çıkarız" ifadelerini kullandı.

"Ülke futbolunu daha üst seviyeye çıkarmak istiyoruz"

Koronavirüs nedeniyle olağanüstü bir durum olması halinde UEFA'nın kararları vereceğini ifade eden Şenol Güneş, "Şu anda bir değişiklik yok. 10-15 gün sonra neler olacak şimdi bilemiyoruz. Bazı ülke ve şehirlerde belki değişiklik olabilir. Biz Mart ayındaki Slovenya ve Avusturya maçlarımızı oynayacağız. Ligin bitimiyle beraber kampa gireceğiz. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Oyuncularımızı takip ediyoruz. Sakatlarımız var. İyileşecek olanlar var. Biz bir yola çıktık ve hedeflerimiz var. Bunlardan ilki, Avrupa Şampiyonası'nda Fair Play çerçevesinde mücadele edip, kendimizi gösterip üst turlara çıkmak istiyoruz. Daha sonra Uluslar Ligi'nden grup birincisi olarak çıkmak istiyoruz. FIFA sıralamasında bulunduğumuz durumdan rahatsızız. 29'uncu sıraya geldik ama ilk 10'da olmak istiyoruz. Futbol ülkesi olarak felsefemizi, stilimizi, modelimizi göstermek istiyoruz. Oyuncu üretimi yapmak istiyoruz. En önemlisi de 3 sene içerisinde Dünya Kupası'nda yeniden boy göstermek istiyoruz. Bütün bunları 2-3 yılda yaparsak, bu arada ülke futbolu adına üretime geçmek durumundayız. Üst seviyede bu yarışları yaparken, yarıştırdığımız oyunculara tecrübe kazandırıp ülke futbolunu daha üst seviyeye çıkarmak istiyoruz" dedi. 

"Oyuncularımız ülke temsilinde oldukça iyi yoldalar"

Sakatlığı bulunan A Milli oyuncularla ilgili de Güneş, "Ozan'ın ciddi bir sakatlığı yok, kalçasında bir eziklik var, bir hafta on güne düzeleceğini düşünüyorum. Yusuf'un sahalara dönüşü ne zaman olacak, nasıl bir form grafiği gösterecek, zaman gösterecek. Merih iyileşir ama dönüşü nasıl olur, bilemiyoruz. Abdülkadir maçlara başladı. Dorukhan, iyi gidiyor ama 1 ay içerisinde takımla çalışmaya başlayabilir. Kenan Karaman, sakatlıktan döndü. Daha önce bizimle beraber olan Hasan Ali de sahalara döndü. Yeni oyuncular varsa takviye açısından onları düşüneceğiz. Sangare var sakatlığı geçti. Daha zamanımız var, takip ediyoruz. Emre Akbaba döndü ve performans olarak daha iyiye gidiyor. Daha sayacağım bir çok isim var. Tek tek bakmak doğru değil. Bütün oyuncular önemli, hepsine çok değer veriyoruz. Ama esas olan takımdır. Takımın parçası olarak oyuncular performanslarını iyi gösterirlerse ülke adına iyi iş yapmış oluruz. Ülkenin beklentisini biliyoruz. Oyuncularımız ülke temsilinde, işe bakışında oldukça iyi yoldalar. Umarım devam ettiririz. Bu iyileri çoğaltmak istiyoruz. Ana hedeflerde, ana ilkelerde, vizyonda, hayallerde doğru işler yaparsak, biraz da sabırlı olursak daha iyi olacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.