TASKK 43 Yaşında

29 Ekim 1980’de kurulan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun kuruluşunun 43. yılını kutluyoruz.

30 Ekim 2023, Pzt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Ömrünü ülke gençliği ve sporuna vakfetmiş gönüllü, kahramanların alın ve akıl teri ile yazdığı sonu gelmeyecek bir hikaye olan Konfederasyonumuz 43 yaşında.

TASKK’IN TARİHÇESİ

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK)  29 Ekim 1980 tarihinde Ankara, Bursa, Trabzon ve Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarının katılımlarıyla Dernekler Kanununa göre kurulmuş amatör spor kulüpleri ve federasyonlarının üst kuruluşudur.

TASKK,  sporla ilgili Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşudur.

İllerde spor kulüplerinin üst kuruluşu olarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Federasyonların üstünde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri  Konfederasyonu şeklinde örgütlenen Konfederasyonumuzun illerde kurulan ASKF sayısı 81'e ulaşmıştır.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Türk sporunun çağdaş seviyeye çıkarılmasına katkı yaparak, başta devlet kurumları olmak üzere tüm gönüllü spor kuruluşları ile aile anlayışı içinde elele çalışmak ve sporda tam demokrasi kurulması için mücadele etmektedir.

 

TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez'in 43. Yıl mesajında :

“29 Ekim 1980 yılında kurulan Konfederasyonumuzun 43. Yılı kutlu olsun.

Konfederasyonumuzun kuruluşundan bu günlere 43 yılda emeği geçenlere teşekkür eder, bu vesile ile aramızdan ayrılan ve rahmeti rahmana kavuşan arkadaşlarımıza Allah’dan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler dilerim.” dedi.

Bu vesile ile 29 Ekim Pazar günü saat 19.23’te 81 il ASKF Başkanı ile zoom üzerinden 43. Yıl kutlaması yapılmış olup, günün anlam ve önemi bir kez daha 81 ilimizle paylaşılmıştır.

 

Biz Çok Büyük Bir Aileyiz

43.Yılımız Kutlu Olsun

 

TÜRKİYE AMATÖR SPOR KULÜPLERİ KONFEDERASYONU

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.