TASKK 44.Başkanlar Kurulu Toplantısı Konya'da yapıldı.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 44. Başkanlar Kurulu Toplantısı 04-05 Mayıs 2023 tarihleri arasında Konya Ramada Otelde yapıldı.

05 Mayıs 2023, Cum

Toplantıya, Spor Genel Müdürü Mehmet BAYKAN, TASKK Genel Başkanı Ali DÜŞMEZ, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Halter Federasyonu Başkanı Talat ÜNLÜ, Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof.Dr.Metin ŞAHİN, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim VURAl, Konfederasyon Yönetim, Denetim, Disiplin ve Onur Kurulu Üyeleri, ASKF Başkanları ile taban birliklerinin temsilcileri katıldı.

Toplantı Mustafa Kemal ATATÜRK, aziz şehitlerimiz, amatör spora gönül vermiş ve aramızdan ayrılmış olan değerli spor adamları adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, Konfederasyonun çalışmalarını içeren barkovizyon sunumu gerçekleştirildi.

TASKK Genel Başkanı Ali DÜŞMEZ toplantıda yaptığı konuşmada; 44. Başkanlar Kurulu toplantısında bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Konfederasyonumuzun, hiçbir menfaat gözetmeksizin, karşılıksız yardım anlayışı, sadece hizmet olan spor anlayışı, sevgi, kardeşlik ve dostluk anlayışı sloganımız olmuştur. Sporun tüm kesimleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve diğer spor branş federasyonları, futbolun taban birlikleri olan antrenör, hakem ve spordaki sivil toplum kuruluşlarıyla var olan güzel ilişkilerimiz artarak devam etmektedir. Aramızda Spor Genel Müdürümüz var. İçimizden biri, TASKK Genel Başkanı iken 2011 yılında Spor Genel Müdürlüğüne atanan değerli yol ve dava arkadaşımız Mehmet Baykan 28.dönem Konya Milletvekili adayı olarak yola çıkmıştır. Amatörler olarak değerli kardeşimize, yol arkadaşımıza tam destek vererek çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz. Yolu ve bahtı açık olsun temennisinde bulundu.

Toplantıya katılan Spor Genel Müdürümüz, 28. Dönem Konya Milletvekili adayı Mehmet Baykan yaptığı konuşmada; Mensubu olmaktan her zaman gurur duyacağım, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 44. Başkanlar Kurulu toplantısındayız, 81 ilden kardeşlerimle kucaklaşıp hasret giderdik. 2011 yılında başladığım Spor Genel Müdürlüğü görevinde ben değil birlikte başardık. Sizlerin gücünü hep yanımda hissettim. Sizlerin desteklerini hissetmek bana her zaman güç verdi. İyi ki varsınız. Bundan sonra da birlikte daha güçlü olmaya devam edeceğiz.

Başkanlar kurulu toplantısında toplantıya katılan üyeler söz alarak Bölgesel Amatör Ligi, Türkiye şampiyonaları ve yerel ligler ile ilgili görüş ve önerilerini bildirdiler. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden gelen "Spor Kulüplerinin Vergisel Yükümlülüğü", "Spor Kulüpleri Genel Kurulları" ile "Spor Kulübü Defterlerinin Kaybedilmesi" hakkındaki tebliğleri bilgilendirildi. Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi ile  toplantı Genel Başkanın kapanış konuşması ile son buldu.

Başkanlar Kurulu toplantısının önceki bölümünde Konfederasyon yönetim kurulu Genel Başkan Ali DÜŞMEZ Başkanlığında toplandı. Toplantıda 2022-2023 Futbol Sezonu BAL, Yerel ligler ve Türkiye şampiyonaları ile Gençlik ve Spor Bakanlığından gelen tebliğler görüşüldü.

Konfederasyon Yönetim Kurulu gündemindeki diğer maddeleri de görüşerek  karara bağladı.

 

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.