TASKK Başkanlar Kurulu Toplantısı Antalya'da Yapıldı

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 43. Başkanlar Kurulu Toplantısı 30 Mart – 01 Nisan 2022 tarihleri arasında Antalya'da yapıldı.

01 Nisan 2022, Cum

Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah DEMİRCAN, TASKK Genel Başkanı Ali DÜŞMEZ, Yönetim, Denetim, Disiplin ve Onur Kurulu Üyeleri ile 80 il’in ASKF Başkanları katıldı.

Toplantı Mustafa Kemal ATATÜRK, aziz şehitlerimiz, amatör spora gönül vermiş ve aramızdan ayrılmış olan değerli spor adamları adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Konfederasyonumuzun 3 yıllık çalışmasının barkovizyon sunumu gerçekleştirildi.

TASKK Genel Başkanı Ali DÜŞMEZ konuşmasında; “Pandemiden dolayı 2 yıldır yapamadığımız Başkanlar Kurulu Toplantısında uzun bir aradan sonra  biraraya gelmekten mutlu olduğunu belirterek Konfederasyonumuzun, 2022 yılında  kuruluşunun 42. yılının onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hiçbir menfaat gözetmeksizin, karşılıksız yardım anlayışı, sadece hizmet olan spor anlayışı, sevgi, kardeşlik ve dostluk anlayışı sloganımız olmuştur. Sporun tüm kesimleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu, İl Müdürlüklerimiz ile tüm federasyonlarımız, antrenör, hakem ve spordaki  sivil toplum kuruluşlarıyla varolan güzel ilişkilerimiz artarak devam etmektedir. Bu vesile ile birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyor, Başkanlar Kurulu üyelerimize ve toplantıya katılan Amatör İşler Kurulu üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah DEMİRCAN yaptığı konuşmasında; Konfederasyonumuza bağlı amatör spor kulüpleri federasyonlarımızın merkezlerinde birer kütüphane oluşturulması için bir proje gerçekleştirilmesi ve bu projenin Bakanlıkça desteklenmesi ile spor konulu kısa film yarışması düzenlenmesi halinde katkı vereceklerinin müjdesini vererek, amatörlerle biraraya gelmekten memnun olduğunu ifade etti.

Toplantı ASKF Başkanlarının öneri ve taleplerini içeren konuşmalarının ardından Genel Başkan Ali DÜŞMEZ tarafından Konfederasyonumuzda görev yapmış önceki Denizli ASKF Başkanı Feyyaz CEŞEN, Şanlıurfa ASKF Başkanı Mehmet AKTAŞOĞLU ve Bolu ASKF Başkanı Zekeriya GÖKMEN’e geçmiş hizmetlerinin anısına plaket takdim edildi.

Toplantı Başkanlar Kurulu üyelerinin görüş ve önerileri sonrası Genel Başkanın kapanış konuşması ile son buldu.

Başkanlar Kurulu Toplantısının öğleden sonraki bölümünde TFF Amatör İşler Kurulu toplantısı TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Kurul Başkanı Ali DÜŞMEZ Başkanlığında toplandı. Toplantıda 2021-2022 Futbol Sezonu BAL ve Yerel liglerin durumu değerlendirildi.

Başkanlar Kurulu Toplantısı öncesi de Konfederasyon Yönetim Kurulu gündemindeki maddeleri görüşmek üzere toplanarak  karara bağladı.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.