TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, sömestr tatilinde ailelere 'hep birlikte spora gelin' çağrısında bulundu.

Okulların kapanması ile öğrenciler adeta “ekran başı” yaptı. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez, PD’ye yaptığı özel açıklamada öğrencileri velileriyle birlikte spor yapmaya davet etti.

22 Ocak 2024, Pzt

Okullar kapanır kapanmaz dijital oyun sunucularında yığılma yaşandı. Sivil toplum temsilcileri gençleri bağımlılığın bir diğer türü olan dijital bağımlılıktan kurtarmak üzere çağrı yaptı.

“SPORA GELİN”

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve UEFA Amatör Futbol Komite Üyesi Ali Düşmez PD’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Amatör spor camiası olarak hedeflerimizden birisi de bağımlılığın her türlüsü ile mücadele etmek, gençleri çocuk yaşta spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır. Okullar kapanır kapanmaz öğrencilerin ekran başına akın ettiğini gözlemliyoruz. Biz Türkiye’nin en yaygın ve en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisiyiz. 81 ilimizde bulunan Amatör Spor Federasyonları üyemizdir. Binlerce spor kulübümüz ile açık ve kapalı spor sahalarımız var. Bunun yanında kamuya ait birçok spor tesisi mevcuttur. Öğrencilerimiz ve hatta velilerimiz buralara müracaat ederek sömestr tatili boyunca spor yapma imkânı bulabilirler. Kapılarımız her zaman amatör sporla ilgilenmek isteyen herkese açık. Lütfen gençlerimiz ekran başında verimsiz olarak geçirdikleri zamanlarını spor için kullansınlar, hiçbir yer bulamazlarsa parklarda ve diğer müsait yerlerde yürüyüş yapsınlar. Spor hem bedenen hem de ruhen hepsine çok iyi gelecektir.”

 

DİJİTAL BAĞIMLILIK EN BÜYÜK TEHLİKE

Obezite ve diğer metabolik hastalıkların nedeni olarak görülen hareketsizliğin en büyük nedenlerinden birisi de ekran bağımlılığı olarak görülüyor. Gençler için tütün ve yasaklı madde bağımlılığından daha tehlikeli olduğu öne sürülen dijital bağımlılığı önlemek üzere birçok kurum ve kuruluş çalışmalar yapıyor.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.