15 Temmuz 2011, Cum>
TBMM'nin 90. yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde bisiklet yarışı gerçekleştirildi.TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, müsabakalar öncesi yaptığı kısa konuşmada, Lise yıllarında Türkiye'de bisiklet yarışları düzenlendiğini ve TRT'nin yarışları naklen verdiğini, sarı mayoyu çoğunlukla o yılların ünlü sporcuları Rıfat Çalışkan ve Erol Küçükbakırcı'nın giydiğini anlattı. Şahin, ''Rıfat Çalışkan ve Erol Küçükbakırcı gibi sarı mayoyu giyecek sporculara ihtiyacımız var'' diye konuştu.TBMM Başkanı Şahin, daha sonra, 3 kategoriden oluşan yarışları başlattı.TBMM içinde tek turdan oluşan ''halk koşusuna'' bazı milletvekilleri de katıldı. Master ve profesyonel sporcular ise şehir içi etabında ayrı kategorilerde yarıştı.Şahin, yarışların ardından dereceye girenlere madalya, kupa ve birer Cumhuriyet altını, katılan milletvekillerine ise madalya verdi.
Dereceye giren sporcular şöyle:
Master Kategorisi
1. Nevzat Kıral
2.Salih Korkmaz
3. Hakan Şenöz
Büyükler Kategorisi
1. Bahtiyar Mamyerov
2.Mert Mutlu
3. Uğur Marmara
Gençler Kategorisi
1. Adil Kurkut
2. Ali Rıza Tanrıverdi
3. Bekir Baki Akırşan
Diğer Haberler
Milli Eskrimcilerimizden 3 Madalya
Polonya'nın Konin kentinde 25-26 Ocak tarihlerinde düzenlenen Yıldızlar U17 Kılıç Circuit Turnuvası'nda milli eskrimcilerimiz..
Milli Karatecilerimizden 4 Madalya
Milli Kayakçımız Ceren'den Bronz Madalya
Deniz'den Dubai'de Büyük Zafer
Kuzey'den Tarihi Başarı ve Dünya Rekoru
Orhan Saka’yı Vefatının 11. Yılında Rahmetle Anıyoruz
Spora, sporcuya ve amatör camiamıza sayısız hizmetleri bulunan, 2013 Yılında kaybettiğimiz TFF ve Beşiktaş Spor Kulübünde uzu..