14 Temmuz 2021, Çar>
Normal sezonu lider bitiren Yılport Samsunspor, çeyrek finalde Adana Demirspor’u 2-1, yarı finalde ise Bursaspor’u 4-0 yenerek final vizesi almıştı. Normal sezonu 4.basamakta tamamlayan Balıkesirspor ise çeyrek finalde Bandırmaspor’u uzatmada 2-1 mağlup etmiş, yarı finalde ise Altınordu’yu 1-0 yenerek adını finale yazdırmıştı.
TFF 1.Lig U19’un üçüncülük maçında Altınordu ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleyi 9. dakikada Hasan Sabri Karaca ve 74. dakikada Abdullah Tazgel'in golleriyle 2-0 Bursaspor kazandı ve finalleri üçüncü bitirdi.
Karşılaşmaları TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas ile Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takım antrenörleri de izledi.
Final maçı sonrasında kupa seramonisi yapıldı. TFF 1. Lig U19'da şampiyonluğu kazanan Yılport Samsunspor'a kupa ve madalyalarını Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ile Genç Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas takdim etti.
Turnuvada ikinci olan Balıkesirspor, kupa ve madalyalarını Genç Milli Takımlar Antrenörü Hami Mandıralı'nın elinden aldı.
TFF 1. Lig U19'da üçüncülük maçını kazanan Bursaspor takımına kupa ve madalyalarını Futbol Gelişim Direktör Danışmanı Coşkun Süer verdi.
Turnuva dördüncüsü Altınordu'ya plaketini TFF Bölgeler Koordinatörü Nevruz Şerif sundu.
Covid-19 salgını boyunca kahramanca mücadele eden Sağlık Çalışanlarımıza ithafen mücadelede görev yapan sağlık ekibine plaketini yine TFF Bölgeler Koordinatörü Nevruz Şerif verdi.
TFF 1. Lig U19'da "En Değerli Kaleci" ödülünü Yılport Samsunspor'dan Ali Taha Demir kazandı. Ali Taha'ya ödülünü Genç Milli Takımlar Antrenörü Hami Mandıralı takdim etti.
TFF 1. Lig U19'da En İyi Teknik Direktör, Yılport Samsunspor takımını çalıştıran Recep Sermet Boyar seçildi ve ödülünü Futbol Gelişim Direktör Danışmanı Coşkun Süer'den aldı.
TFF 1. Lig U19'da Balıkesirspor'dan 17 golle Peter Ambrose, "Gol Kralı" oldu. Ambrose'ye ödülünü Genç Milli Takımlar Antrenörü Hami Mandıralı verdi.
TFF 1. Lig U19'da "En Değerli Oyuncu", Bursaspor'dan Eren Tunalı seçildi ve ödülünü Genç Milli Takımlar Teknik Sorumlusu ve Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'tan aldı.
Diğer Haberler
TFF Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da Yapıldı
Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, TFF Statüsü gereğince 01.06.2024 - 31.05.2025 dönemi ile ilgil..
Gelişim Liglerine Katılacak Amatör Kulüplere Dair Kriterler Belirlendi
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun 23 Haziran tarihinde gerçekleşen toplantısında alınan karar gereği 2025-2026 se..
U15 Türkiye Şampiyonası Sona Erdi: Şampiyon Kayseri Erciyesgücü Spor
U 14 Türkiye Şampiyonası Başlıyor
Amatör Futbolcu 2. Transfer ve Tescil Dönemi 14 Mart'a Kadar Uzatıldı
Bölgesel Amatör Lig’de Oynanacak Tüm Müsabakalar Ertelendi