18 Temmuz 2011, Pzt>
Ankara'daki toplantıda Başkan Özgener'in yanısıra TFF 1.Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı ve hukuk müşavirliği yetkilileri ile Araştırma Komisyonu üyesi milletvekilleri yer aldı.
Komisyon Başkanı Nazım Ekren'in sunumu ile söz alan TFF Başkanı Özgener, ''Bugünkü toplantı çok sıcak gündem maddelerine denk geldi. Bu davetiniz çok önceydi. Futbolda görmek istemediklerimizi gördük. TFF olarak şiddetin üstesinden tek başına gelemeyiz. Bizim futbolcu, teknik direktör ve yöneticilere ceza verme yetkimiz var. Emniyet ile işbirliğine hazırız. Stadlardaki kamera sistemi odasında futbol federasyonu olmalıdır'' dedi.
Yeni yasanın farklılıkları komisyon ile paylaşıldı
Cezaların ne kadar caydırıcı olursa, bu işleri önleyebileceklerini belirten Mahmut Özgener, şöyle devam etti: "Tribünlerdeki seyirci azlığının nedeni şiddet olaylarıdır. Mevcut yasa şiddet olaylarını önlemede yetersiz kalmaktadır. Eylemleri yapanların yanına kâr kalmaktadır. Kulüpler bunun cezasını çekiyor. Onların eli kolu bağlı." Başkan Özgener ayrıca yeni yasanın çıkması ile birlikte saha kapatma cezasını da kaldıracaklarını belirtti.
TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı da mevcut yasada yer almayan eksiklikleri dile getirerek yeni yasada yer alması gereken konularla ilgili komisyonu bilgilendirdi.
Komisyon başkanı İstanbul Milletvekili Nazım Ekren de görüşmenin sonunda, TFF Başkanı ve beraberindeki heyetten spor kulüplerinin mali durumları ile ilgili 1 ay içinde bir rapor göndermelerini istedi.
Diğer Haberler
2025-2026 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları Statüsü Yayınlandı
TFF ve beIN SPORTS’un Desteklediği BeIN Squad 2. Sezon Amatör Takımları Açıklandı..
2025-2026 Sezonu Amatör Ligler Tescil Dönemleri ve Lisans Ücretleri Belirlendi
TFF Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da Yapıldı
Gelişim Liglerine Katılacak Amatör Kulüplere Dair Kriterler Belirlendi
U15 Türkiye Şampiyonası Sona Erdi: Şampiyon Kayseri Erciyesgücü Spor