TFF Kurulları Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde görev yapan kurulların yeni dönem başkan ve üyelerinin tanıtılması için bir basın toplantısı düzenlendi.

21 Temmuz 2022, Per

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Orhan Saka Salonu'nda yapılan toplantıya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), Etik Kurulu, Kulüp Lisans Kurulu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Temsilciler Kurulu başkanları ve üyeleri de katıldı.

 

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: YENİ KRİTERLER BELİRLEDİK

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Kurul tanıtım toplantısının ilk kez bu şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Büyükekşi, "Bu yola çıktığımızda birçok yeniliğe imza atacağımızı söylemiştik, şimdi onlardan birini gerçekleştiriyoruz. Basın mensuplarımızla yaptığımız bu buluşmayı şeffaflık açısından çok önemsiyoruz. Bugün bir yönetim kurulu toplantısı daha yaptık. Tüm kurullarımızın başkan ve üyeleriyle bir araya geldik. Yönetim kurulumuzun belirlemiş olduğu yol haritası ve hedefler paylaşıldı. TFF Genel Kurulu'nda başkan seçilir seçilmez prensip olarak tüm kurullara istifa davetinde bulunmuştum. Çağrımıza tüm kurullarımız uydu ve kısa sürede istifalarını verdiler. Önceki kurullarımızda görev yapan tüm üyelerimize verdikleri emek ve destek için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu süreçte yönetim kurulu olarak hakemlik, gözlemcilik ve temsilcilikteki yeniden yapılanma çalışmalarımızla birlikte, hukuk kurullarımız için de yeni kriterler belirledik. Kriterleri koyarken çok önemli yenilikler getirdik. Bunlardan ilki kadınlarımızın yönetim kurulunda ve kurullarımızda yer alma konusuydu. Her kurulda bir kadın üyemiz olması için çalışma başlattık. Toplamda 5 kadın üyemiz, her birinde bir kadın üyemiz bulunuyor. Kadının olduğu yerde sevgi, barış ve kardeşlik olur. Kadının olduğu yerde saygı hep ön plana çıkar. Biz de Türk futboluna kadın eli değsin istiyoruz. Hukuk ve spor hukuku alanında yüksek lisans mezunu olmasını tercih sebebi yaptık. Aynı şekilde en az bir tanesinin ceza hukukçusu olmasını da tercih ettik. En az bir üyemizin hukuk fakültelerinde öğretirim üyesi olması konusunu da öncelikle gündeme getirdik. Üyelerimizin mal beyanında bulunması gibi yenilikleri gündeme getirdik. Hakemlik, gözlemcilik ve temsilcilik yapısında çok önemli değişiklikler yaptık ve bunu geçtiğimiz günlerde kamuoyunda paylaştık. 5 Ağustos'ta başlayacak yeni sezonda yazılım desteğiyle gerçekleştirilecek atamalarımız olacak" ifadelerini kullandı.

 "BİZ KURULLARIMIZA GÜVENİYORUZ"
 

Kurulların başkan ve üyelerinin çok değerli kişiler olduğunu ve önemli mesleki kariyerlere sahip olduğunu dile getiren Büyükekşi, şöyle konuştu:

"Bugün aramızda bulunan kurullarımızın başkan ve üyelerinin hepsi çok değerli ve önemli meslek kariyerlerine sahip. Alanlarında uzman isimler. Biz kendilerine güveniyoruz. Bu sezonu en iyi şekilde tamamlayacağımızı düşünüyorum. Bu konuda tüm kurullarımıza olan inancımız tam. Biz saygı ve güven duygusu vereceğiz ama futbol ailesinden de mutlaka TFF yetkililerine aynı sevgi, saygı ve güveni bekliyoruz. Fair-play istiyoruz. Fair-play sadece saha içerisinde değil, saha dışında da oldukça önemli. Başkanların, teknik direktörlerin, futbolcuların, taraftarların ve medyanın bu konuda çok hassas olması gerektiğini dile getirmek istiyorum. Fair-play konusunu hep gündeme getireceğim. Benden bu konuyu bundan sonra da çok sık şekilde duyacaksınız. Bıkmadan, usanmadan bunu söyleyeceğim. Tüm kurul başkanlarımıza ve üyelerimize başarılar diliyorum, Türk futbolu için hayırlı ve uğurlu olsun."

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.