TFF Yönetim Kurulu Amatör Futbol Müsabakaları İle İlgili Açıklama Yaptı

Amatör futbol müsabakalarının oynatılması ile ilgili TFF Yönetim Kurulu’nun kararı aşağıdadır.

23 Eylül 2020, Çar

“Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan Corona Virüs (Covid-19) pandemi nedeniyle 13 Mart tarihinden itibaren başta devletimiz olmak üzere Bilim ve Sağlık Kurullarımızın önerileri doğrultusunda tüm ligler iptal edilmiş olup sonrasında Profesyonel liglerin belirlenmiş kurallar çerçevesinde seyircisiz olarak oynatılmasına yine Devletimiz ve ilgili kurulların önerileri doğrultusunda müsaade edilmiştir.

Gelinen noktada ülke genelinde pandeminin yükseliş göstermesinden dolayı devletimizin yetkili organlarının kararları neticesinde tedbirler arttırılmış ve yeni önlemler alınması hususunda milletimiz bilgilendirilmiştir. Ayrıca yeni risk oluşturacak tüm etkinliklerin düzenlenmemesi tavsiyesinde bulunulmuştur.

TFF Sağlık Kurulu ve ona bağlı oluşturulan Pandemi Danışma Kurulu ile yapılan istişareler neticesinde; mevcut durumda özellikle amatör lig karşılaşmalarının ve yaş grubu karşılaşmalarının yeterli sağlık tedbirleri alınamayacağı, PCR testlerinin gerçekleşmesinde olumsuzluklar yaşanabileceği ve insan sağlığı ile ilgili ciddi riskler oluşabileceği görüşü oluşmuştur.

TFF yönetimi olarak söz konusu amatör maçların oynanması ile ilgili 1 ay sonra (Ekim ayı sonunda) tekrar değerlendirme yapılmasına bu süre içerisinde Pandemi sürecinin takip edilerek ilgili kurumlar ile sürekli görüş alışverişinde bulunulmasına ve oluşacak yeni şartlara göre program ve statülerin açıklanmasına karar verilmiştir.”

Bu karar doğrultusunda açıklama yapan TFF Başkanvekili ve TASKK Genel Başkanı Ali DÜŞMEZ; “Amatör futbol müsabakaları Ekim ayı sonuna kadar oynatılmayacak olup, Covit-19’un seyri dikkate alınarak Ekim ayı sonunda yeniden değerlendirilecektir.” dedi.

 

TÜRKİYE AMATÖR SPOR KULÜPLERİ KONFEDERASYONU

 

Diğer Haberler

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu İstanbul ASKF'yi Ziyaret Etti

Ziyarette ; Enes Eminoğlu "Sporla güçlenen, hayatına enerji katan gençlerimiz için daima bir ve beraberiz."

Konfederasyon Haberleri 04 Mart 2024, Pzt

Rize Özel İdarespor Takım Kaptanı Fatih Kaan Arıman Sevenlerini Üzdü

Rize Özel İdarespor’un Takım Kaptanı Fatih Kaan Arıman, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi...

Konfederasyon Haberleri 09 Şubat 2024, Cum

Amatör İşler Kurulu Toplantısı Riva'da Yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu Toplantısı, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçe..

Konfederasyon Haberleri 07 Şubat 2024, Çar

Konfederasyon Yönetim Kurulu İstanbul’da Toplandı

Konfederasyon Yönetim Kurulu İstanbul Limak Otel’de Genel Başkan Ali DÜŞMEZ Başkanlığında toplandı.

Konfederasyon Haberleri 07 Şubat 2024, Çar

TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, sömestr tatilinde ailelere 'hep birlikte spora gelin'..

Okulların kapanması ile öğrenciler adeta “ekran başı” yaptı. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali D..

Konfederasyon Haberleri 22 Ocak 2024, Pzt

1. Beden Eğitimi ve Spor Çalıştayı Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Yapıldı..

Keçiören Kaymakamlığı, Keçiören Belediyesi ve Keçiören Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 09-10 Ocak 2024 tarihleri ar..

Konfederasyon Haberleri 10 Ocak 2024, Çar
Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.