Türkiye 4-0 Letonya Mutluyuz, Gururluyuz, EURO 2024 Finallerindeyiz

A Millî Takımımız, UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu 7. maçında Konya'da Letonya'yı 4-0 yenerek Almanya'daki finallere adını yazdırdı.

16 Ekim 2023, Pzt

Anasayfa / Haberler / Tff Haberleri

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda ilk yarısı golsüz geçilen maçın ikinci yarısında harika bir futbol oynayan Millilerimiz; 58. dakikada Yunus Akgün, 82. dakikada Cenk Tosun, 87. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+2'de yine Cenk Tosun'un golleriyle 4-0 galibiyete ulaşarak Avrupa Şampiyonası biletini aldı. Türkiye, 1996, 2000, 2008, 2016 ve 2020'nin ardından son üçü üst üste olmak üzere toplam 6. kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak. 

Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya Milletvekili Mehmet BAYKAN, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF Yönetim Kurulu Üyeleri de takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kutladı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımımızı yürekten tebrik ediyor, turnuvada millilerimize şimdiden başarılar diliyorum." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan soyunma odasında Teknik Direktör Montella ve oyuncularla telefonla da konuşarak başarıda pay sahibi olan herkesi kutladı. 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.