28 Haziran 2017, Çar>
2017 Dünya Satranç Takımlar Şampiyonası'nda Türkiye, beşinciliği elde ederek Türk satranç tarihinin en büyük başarısına imza attı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Satranç Takımı için tebrik mesajı yayımladı.
Rusya’nın Khanty-Mansiysk kentinde düzenlenen 2017 Dünya Satranç Takımlar Şampiyonası'nda Dragan Solak, Mustafa Yılmaz, Emre Can, Vahap Şanal ve Batuhan Daştan’tan oluşan milli takım, son turda Belarus'a kaybetmesine rağmen 10 puanla şampiyonayı 5. sırada tamamladı. Türkiye, şampiyonada Norveç, Polonya ve Mısır'a üstünlük sağlarken, Rusya, Ukrayna, Hindistan ve Çin ile berabere kaldı. Sadece ABD ve Belarus'a kaybeden ay-yıldızlılar 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi ile turnuvanın beşincisi oldu. Türkiye, bu sonuçla Türk satranç tarihinin en büyük başarısına imza attı. Şampiyonada Çin şampiyonluğa ulaşırken, ev sahibi Rusya ikinci, Polonya üçüncü, Hindistan ise dördüncü oldu.
Diğer Haberler
Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu
20. Akdeniz Oyunları'nı 111 Madalya İle Tamamladık
Akdeniz Oyunları’nda 4 Altın, 2 Bronz Madalya
İtalya’nın Taranto kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda artistik ve ritmik cimnastik branşlarında 4 altın, 2 bronz olmak ..
Kadın Kriket Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu
Voleyboldan Dünya İkinciliği
Para Yüzücümüz Defne, Avrupa Şampiyonu