“Türkiye Yüzyılı'nda Ülkemiz Daha Güçlü Olacak”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 2. Gazi Oyunları'nın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye'nin gençleriyle gurur duyuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nda ülkemiz daha güçlü olacak. Yapılan yatırımlarla, bilim adamlarıyla, sporla her alanda güçlü Türkiye geliyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bölgesinde güçlü bir Türkiye var. Bunun teminatı da gençlerdir.” dedi.

24 Kasım 2023, Cum

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2. Gazi Oyunları'nın açılışına katıldı.

Burada konuşan Bakan Bak, spor şehri Gaziantep'te bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye'nin tüm illerinde yaptıkları tesislerle spora en çok yatırım yapan ülkelerin başında olduklarını aktaran Bakan Bak, şunları kaydetti:

“Sporun içerisinden gelen, gençlerin ağabeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Gaziantep yapılan yatırımlarla, ortaya konulan performansla spor şehri olma yönünde önemli adımlar atıyor. Bakanlık olarak en önemli görevlerimizden bir tanesi de bağımlılıkla mücadele, uyuşturucuyla mücadele, kötü alışkanlıklarla mücadeledir. Buradan ailelere sesleniyorum, çocuklarınızın elinden tutun spor tesislerine götürün. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutalım. Düşünün bir evde uyuşturucu kullanan bir çocuk var. Çevresine verdiği zarar, ailesine verdiği zarar var ve çevreyi huzursuz ediyor. Bir evde de bir çocuk var, spor yapıyor; başarılar elde ediyor, madalyalar kazanıyor, toplumda bir değer görüyor. İşte siz gençlere güzel bir örnek olarak 2. Gazi Oyunları'nda yaklaşık 20 branşta 118 kategoride 10 bin öğrencimiz mücadele edecek.”

“Her alanda güçlü Türkiye geliyor”

Gaziantep'in spor şehri olma yolunda ilerleyeceğini aktaran Bakan Bak, Türkiye'nin ise spor ülkesi olma yolunda adım adım ilerleyeceğini ifade etti.

Bakan Bak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gazze'de çocuklar ağlamasın. Kudüs düşerse Mekke düşer. Zulme karşı durmamız lazım. Bebekler ölürken sessiz kalamayız, ses çıkarmamız lazım. Gazze'nin yanındayız. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında büyüyen ve gelişen güçlü Türkiye'nin gençleriyle gurur duyuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nda ülkemiz daha güçlü olacak. Yapılan yatırımlarla, bilim adamlarıyla, sporla her alanda güçlü Türkiye geliyor. Bu Türkiye'nin geleceği de gençlerimizdir. Sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bölgesinde güçlü bir Türkiye var. Bunun teminatı da gençlerdir. Dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları istiyoruz. Bayrağımızı göndere çektirmek, İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya dinletmek istiyoruz. 2. Gazi Oyunları'nın hayırlı olmasını diliyorum.”

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise Gaziantep'in, spora yaptığı yatırımların önemli olduğunu dile getirdi.

Aynı yatırımları geleneksel sporlarda da yapacaklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Gaziantep, geleneksel sporların güçlü şehirlerinden bir tanesi. Gaziantep'i yöneten büyüklere spora verdikleri önemden dolayı çok teşekkür ediyorum. Güçlü olmak ve çok çalışmak durumundayız. Düzgün, disiplinli spor yapmak bunların aslında ilk adımıdır. Hayatımıza bunu kazandırdığımız zaman inanıyorum ki hem güçlü hem de çalışkan hem de hedeflerine ulaşan bireyler olabilirsiniz."

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise Gaziantep'in spor şehri olduğunu, spor turizminden en çok payı almak istediklerini bunun için de gençlere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de spor yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

Daha sonra organizasyonun açılış meşalesi sporcuların da katılımıyla yakıldı.

Bakan Bak ile protokol üyeleri daha sonra Şahinbey Millet Kütüphanesi ile Şahinbey Millet Camisi inşaat alanında incelemede bulundu.

Bakan Bak, Gaziantep'te spor tesisi açılışında konuştu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Gaziantep’teki temasları kapsamında, Şahinbey Belediyesi tarafından Yeşilvadi Parkı'na inşa edilen Geleneksel Sporlar Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Bakan Bak yaptığı konuşmada, geleneksel sporların gelişmesi için önemli katkıları sunduklarını, açılışı yapılan tesisin buna örnek olduğunu ifade etti.

Kentteki ailelere seslenen Bakan Bak, şunları kaydetti:

“Hayvan, doğa sevginizi geliştirebileceğiniz güzel ortam oluşturulmuş. Gençlerin okullardan koordineli olarak buraya getirilip ata binmeyi öğretilmesi, hayvan sevgisi, doğa sevgisini yaşatması çok çok önemli. Bu tesislerin en büyük özelliği aktif olarak kullanılmasıdır. Bütün halkımız çocuklarını buraya getirerek sporla buluşturmalı, gelenek ve kültürümüzü, Orta Asya'dan bugüne gelen yaşam tarzımızın süreçlerini, hikayesini, geleneksel spor branşlarını öğrenmeleri bizim toplumsal değerlerimiz açısından önemli bir faaliyettir.”

“Bu yıl yüzme bilen gençlerin sayısı 10 milyona yaklaşacak”

Bakan Bak, kurum ve kuruluşların Gaziantep'te sporu tabana yaymak için gösterdiği çabaların takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 6 milyon çocuğun yetenek taramasını yaptıklarını ve onları çeşitli spor branşlarına yönlendirdiklerini aktaran Bakan Bak, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın kampanyası çerçevesinde bu yıl sonunda yaklaşık 10 milyona yakın gence yüzme öğretmiş olacağız. Bu çok çok büyük bir başarıdır. Gençlerimizin sporla buluşması ve sevmesi sağlıklı bir neslin oluşması anlamında önemli. Gençlerimizi tehdit eden kötü alışkanlıktan uzak tutması için herkesi spora davet ediyoruz. Gençlerimizi tesislerimize bekliyoruz.” diye konuştu.

“Türkiye Yüzyılı, sporun, gençlerin, kültürün yüzyılı olacak”

Bakan Bak, Türkiye'nin spor ülkesi olma yolunda çok büyük adımlar attığına da dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bütün illerde modern spor tesislerinin yapıldığına değinen Bakan Bak, şöyle konuştu:

“Bunların sonucunda da 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı İtalya ile Türkiye organize edecek. A Milli Futbol Takımı'mız grubunu lider olarak tamamlayarak Almanya'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Almanya'daki Türkler stadyumları dolduracak, takımımız yine Türkiye'de oynuyormuş gibi oynayacak, başarılar diliyorum. Filenin Sultanları Avrupa ve dünyada şampiyonu oldu. Her kategoride başarılar geliyor. Etnospor, Türkiye'de pek çok vatandaşımızın geleneksel sporla tanışmasına vesile oldu. Spor dallarında federasyonlarımız aktif olarak çalışıyorlar, böylesine sporla büyüyen bir Türkiye var. Türkiye Yüzyılı, sporun, gençlerin, kültürün yüzyılı olacak. Büyüyen gelişen güçlü Türkiye'nin adımları olacak.”

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise geleneksel spor tesislerinin doğa dostu olması gerektiğini belirtti.

Geleneksel sporlarının doğasında doğa dostu anlayışının bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Biz geleneksel sporların yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesini bir kültür meselesi olarak görüyoruz. Çünkü sporların hepsinin birer hikayesi var, belli ekosistemi var. Biz gençlerin her türlü spor yapmalarını istiyoruz. Gençlerimiz spor seçerken altyapımızın olması büyük bir kazanım. Gençlerimizin bir şekilde muhakkak bir spor dalıyla ilgilenmesini istiyoruz. Ama geleneksel sporlarımızın da güçlü olmasını istiyoruz ki bize ait hikayeleri, dokuları, estetiği gençlerimiz öğrenerek hissederek yetişsin."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek merkezin açılışını gerçekleştirdi.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.