Yunus Emre Başar: Madalyayı 'baba' diye bağırarak ona armağan ettim

Büyükler Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan ve müsabaka sonrası tribünde bulunan babasına bağırarak madalyayı ona armağan eden Yunus Emre Başar, "Her şeye beraber ortak olduğumuz için babamın da burada olması, tribünde onun varlığını bilmem gerçekten beni çok mutlu ve onore etti. Tabii ki altın madalya alıp öyle armağan etmek isterdim ama üçüncülük madalyasını da 'baba' diye bağırarak babama armağan ettim" dedi.

14 Eylül 2022, Çar

Anasayfa / Haberler / Spor Haberleri

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 77 kiloda bronz madalya kazanan Yunus Emre Başar, babası Şakir Başar ile birlikte duygu ve düşüncelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Ülkeye madalya ile döneceğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Yunus Emre Başar, geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda ufak bir talihsizlikle yenildiğini belirterek, "Son iki senedir Avrupa Şampiyonası'nda final yapıyorum. Final müsabakalarında kaybetmem, ikincilik madalyası almam beni buraya daha bir hırslı getirmişti. Altın madalya almak için geldik ama maalesef olmadı. Ama yine de elimiz boş dönmüyoruz. Üçüncülük madalyasını aldık. Buna da şükür diyebiliriz" diye konuştu.

"SENEYE DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA İLK 5'E GİRMEM GEREKİYOR"

"Benim sıkletim 77 kilo, olimpik sıklet" diyen milli güreşçi, "Ara sıklet olduğu için birçok şampiyonların bulunduğu bir sıklet. Burada üçüncülük maçı yaptığım Güney Koreli olimpiyat şampiyonu bir sporcuydu. Tabii ki bu sporcular seneye de Dünya Şampiyonası'nda olacaktır. Hedefimiz her sporcunun hayali olduğu gibi tabii ki olimpiyatlara gidip ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bunu yapabilmek için de seneye Dünya Şampiyonası'nda ilk 5'e girmem gerekiyor. Tabii ki hedefimiz şampiyonluk ama şampiyonluk dışında bir şey olursa ilk 5'e girip olimpiyata gitmem gerekiyor" açıklamasında bulundu.

 

kaynak:DHA spor

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.