ZTK Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi yapıldı

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Kura Çekimi, kupanın yayıncısı Turkuvaz Medya'nın ev sahipliğinde Turkuvaz Medya Merkezi'nde yapıldı.

12 Şubat 2022, Cmt

Anasayfa / Haberler / Askf Haberleri

Kura çekim töreninde; TFF Başkan Vekili ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Turkuvaz Medya Tematik Kanallar Genel Müdürü Abdulhalik Çimen, Medya yetkilileri, kulüp başkan ve temsilcileri ile davetliler yer aldı. 

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ve Yarı Final Eşleşmeleri için tıklayınız

Tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan Çeyrek Final müsabakaları sonucu tur atlayan takımlar çift maç eleme usulüne göre yapılacak olan Yarı Final müsabakalarına katılmaya hak kazanacak. Çeyrek Final müsabakaları 1, 2 ve 3 Mart'ta, Yarı Final 1. maçları 19, 20 veya 21 Nisan, Yarı Final 2. maçları ise 10, 11 veya 12 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası'nda sezon başında yapılan düzenleme gereği, çift maç usulüne göre oynanacak Yarı Final müsabakalarında deplasman golü kuralı uygulanmayacak. 

Ali Düşmez: "Kupada çok heyecan veren maçlar izliyoruz"

TFF Başkan Vekili  ve TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez törende bir konuşma yaptı. Kupada geçmişte yaşanan önemli olayları anımsatan ve sürpriz yapan takımların hikayelerini paylaşan Ali Düşmez, "132 takımla başladığımız kupa macerası 8 takıma kadar geldi. 124 tane maçı hep beraber izledik. 7 maçımız kaldı ve tabii çok heyecanlı, sürprizli maçlar takip ettik. Maçların yüzde 40'a yakını penaltılar ve uzatmalara gitti. Eski günlerde radyodan takip ettiğimiz günlerdeki heyecanı yaşadığımızı gözlemliyorum. Türkiye Kupası eskiden beri her zaman toplumumuza heyecan vermiştir ve vermeye de devam edecektir" dedi. 

Tek maçlı sistemin sürprizlere açık olduğunu ifade eden Düşmez, "Belki de kupanın hoşluğu ve güzelliği tek maçlı olmasından geliyor. Bu turnuvada bu sezon inanılmaz sürprizler oldu. Son 8 takıma baktığımızda 3 takımın kupayı daha önce kazandığını, 5 takımın hiç kazanmadığını görüyoruz. Bu heyecanın futbolseverleri ekranları başına bağladığını düşünüyorum. 60. yılını oynadığımız ve 11 yıldır da bizlere destek veren, Türkiye'nin her köşesinde amatörler de dahil bir çok maçları yayınlayan Turkuvaz Medya ve A Spor ailesine hem şahsım, hem TFF hem de futbolseverler adına şükranlarımı sunuyorum. Burada bizi ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Çok güzel bir tesis. Yurt dışındaki benzerlerini de gördüm. Bu çağdaş yapının içinde kurayı gerçekleştirdiğimiz için mutluluğumu paylaşmak istiyorum. Kupanın sponsoru Ziraat Bankası'na destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

TFF olarak kupaya ve Fair Play çerçevesinde oynanmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Düşmez, "Fair Play sahada hep olmalı. Marka değerine herkes katkı yapmalı. Bu güzel oyunun heyecanlı maçlara sahne olmasını arzu ediyoruz. Futbolla mutlu olan halkımızın bu oyuna sevgisi büyük. Hep birlikte bu oyuna katkı yaparak büyütmemiz gerektiğine inanıyorum. Bol heyecanlı maçlar ve güzel bir final temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Düşmez konuşmasını aşı çağrısında bulunarak tamamladı. 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.