ABDULLAH ALBUNAR

GENEL SEKRETER

1964 yılında Ankara'da doğdu. İlkokulu Kayaş Köşklüdere İlköğretim okulunda, Ortaokulu Kayaş Ortaokulunda, Liseyi Ankara Ticaret Lisesinde okudu.

 

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü İş İdaresi Lisans mezunu.  İkinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi "Spor Bilimleri Yönetimi" Bölümünü de 24.07.2017 tarihinde bitirdi.

 

2014 yılında Ankara Gazi Üniversitesi'nde gördüğü eğitim sonrası yapılan sınavlarda başarılı olarak Türkiye Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nca BAĞIMSIZ DENETÇİ Ünvanı aldı.


1947 yılında kurulan ve Ankara Amatör Kümede mücadele eden Semt takımlarından, Kayaş Spor Kulübünde lisanslı sporcu olarak futbol oynadı, daha sonra aynı kulüpte uzun yıllar yöneticilik yaptı.

 

Ankara amatör futbolunda rahmetli Coşkun AKAN Başkanlığında oluşan Futbol İl Tertip Komitesinde Tertip Komite Üyeliği yaptı.


Ankara’da faaliyet gösteren 265 amatör spor kulübünün üst kuruluşu olan Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda 1990 yılından bugüne kadar Yönetim Kurulu üyeliği, Mali Sekreterlik, Başkan Vekilliği, Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu.


Türkiye Vücut Geliştirme & Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunda 2008-2010 yılları arasında Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Vekilliği,

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunda Denetim Kurulu üyeliği,

Türkiye Badminton Federasyonunda Danışma Kurulu üyeliği,

Türkiye Hokey Federasyonunda Merkez Danışma Kurulu üyeliği ve Mali Kurul üyeliği,

Basketbol, Judo, Taekwan-Do, Yüzme, Kick Boks, Görme Engelliler, Dans, Vücut Geliştirme ve Fitness gibi Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir kısım Spor Federasyonlarının genel kurullarında Divan Başkanlığı, Başkan Yardımcılığı ve Divan Kurulu Üyelikleri yaptı.

 

Türkiye Futbol Federasyonunda amatörler adına, Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) Üyeliği yaptı.

 

1999 ve 2009’da düzenlenen Türk Spor Şuraları Komisyonlarında görev yaptı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca 2020 yılında düzenlenen “Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı” ‘nda Federasyonlar ile Türk sporunun sorunları ve çözüm önerileri oturumlarına Konfederasyon adına katıldı.

 

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun 16 Ekim 2021 tarihinde yapılan 18. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

 

Abdullah ALBUNAR evli ve 3 çocuk babası olup, halen Ankara’ da Serbest MALİ MÜŞAVİR ve BAĞIMSIZ DENETİCİ olarak çalışmaktadır.

 

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.