MURAT CENGİZ

SPOR FAALİYETLERİ İLİŞKİLERİ SEK.

Amatör  olarak   1966 Yılından itibaren Çukur köy spor – Köprüören spor – Ülküspor – Kütahya Gençlerbirliğispor kulüplerinde Atletizm, Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi branşlarında faal sporculuk yaptı.

   Futbol Federasyonunun açmış olduğu  Antrenörlük kurslardan B diploması alarak Kütahya Gençlerbirliği ve Kütahya Çinispor Futbol takımlarının her kategorisinde antrenörlük yaptı.

 

Bayan futbol liginin kurulmasıyla Kütahya Çinispor’ un Türkiye liglerine katılmasında  beş sezon (1990-1995) yöneticilik ve antrenörlük yaptı.

 

Basketbol, Hentbol, Masa Tenisi, Atletizm ve Futbol tertip komitelerinde  üyelik  ve üç dönem  Futbol İl Temsilciliği  toplam  ( 17 yıl )    görevinde bulundu.

 

4 Sene ildeki yapılan futbol müsabakalarında hakem gözlemciliği görevinde bulundu.

     

22 Ağustos 1982 yılında  Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun kuruluşunda aktif olarak denetim kurulu başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği ve 29 Mayıs 1999 tarihinde yapılan genel kurulda Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  Başkanlığı görevine başladı ve halen bu görevi sürdürmektedir.

 

TÜRKİYE AMATÖR SPOR KULÜPLERİ KONFEDERASYONU’ nun  13 Kasım 1999 tarihinde yapılan genel kurulunda yönetim kurulu üyeliği, Yürütme Kurulu Üyeliği, Sosyal İşler Sekreterliği ve Örgütlenme Sekreterliği görevlerine  halen devam etmektedir. 

 

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU  Amatör İşler Kurul üyeliği ne devam etmektedir

 

       12 Ocak 2002 tarihinde kurulan TRİATLON Federasyonunun organizasyon komitesi, As Başkanlık ve Yönetim Kurulunda  görevlendirildi. 

   Çeşitli dönemlerde  Kütahyaspor kulübünün  yönetim kurullarında bulundu.

 

İşitme Engelliler , Herkes için spor , Halter, Federasyonlarının çeşitli kurullarında görev aldı.

Kütahya'da bulunan 46 amatör kulübün kuruluşunda kurucu üye olarak kurulmasında öncülük yaptı.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.