KEMAL BEKTAŞ

ONUR KURULU ÜYESİ

Aslen Trabzonlu denizci bir ailenin çocuğu olarak 1943 yılında İstanbul Hasköy'de dünyaya gelmiştir. Her Karadenizli gibi doğuştan spor aşığı olmuştur. Hayatının büyük bir bölümü kendini bildiğinden beri gönül bağı olan Okmeydanı Kulübü ile anılmıştır.

Askerliğini 1963/1965 yılları arasında  İstanbul Jandarma Gücü'nde, önce sporcu, sonra çok genç yaşta antrenör ve yönetici olarak devam etmiş, takımını grup şampiyonu yapmıştır. Komutanı tarafından çok sevilen ve sınırsız yetkiler verilen BEKTAŞ, askerden sonra da Jandarma Gücü'nün yöneticiliğine devam etmiştir.

Askerden terhis olduktan sonra 1965 yılında, tekrar Okmeydanı Kulübü'ne yönetici olan BEKTAŞ, ilk işi olarak kulübün alt yapısını kurmuş, Minik-Yıldız-Genç takımlara kazandığı bilgi ve becerilerden faydalanmalarını, Okmeydanı Kulübü'nün 40 yılı aşkın süredir İstanbul'un daima üst düzeyde bir amatör spor kulübü olmasını, bir çok futbolcunun Türk Futboluna kazandırılmasını sağlamıştır.

Türk sporuna kazandırdığı diğer amatör kulüp ise Soğanlık Spor'dur. İşyerini Hasköy'den 1973 yılında Kartal Soğanlık'a taşıyan BEKTAŞ, o zamanlarda bir köy olan Soğanlık'ta fabrikasının yanına yapmış olduğu bir futbol sahası ve kurmuş olduğu Soğanlık Spor'da alt yapıdan başlayarak İstanbul Amatör Kümesi'nin başarılı bir kulübü olmasını sağlamıştır. Alt yapılarda bir çok başarılar elde etmiştir.

Spora yaptığı en büyük hizmet ise 1978'de İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun kurulmasında önderlik yapmasıyla olmuştur. 1978 ve 1980 yılları arasında iki sefer Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Kurul Üyeliği yapmıştır.

Büyük Atatürk'ün Kuruluş Savaşı'nı başlatmak üzere 16/05/1919'da Sarayburnu'ndan yola çıktığı günün anısına 1978 yılında düzenlemiş olduğu Atatürk Yol Koşusu günümüzde hala devam etmektedir.

Halen, Aslar Pres Firması'nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatına devam etmektedir.

Evli, 6 çocuğu ve 7 torunu vardır.

Tüm hakları Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na aittir.